Gyémántfejes mikrodermabrázió

 

Először is nézzük meg, hogy mi az a mikrodermabrázió

Röviden, tömören bőrcsiszolást jelent. Valószínűleg azért használjuk szívesebben ezt az idegen kifejezést, mert kevésbé félelemkeltő. Sok területen csiszolunk különböző felületeket, de vélhetően az emberi bőr lenne az utolsó, ami a csiszolásról eszünkbe jutna. Pedig a gyémántfejes mikrodermabrázió gyémántfejes bőrcsiszolást jelent. De nem kell megijedni, nem dörzspapírral történik az eljárás. A gyémántfejes mikrodermabrázió egy speciális kozmetikai eszközzel végzett bőrcsiszolás. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez tulajdonképpen a bőrhámlasztás egyik módja. Ismert tény, hogy a bőrünk változik, annak felső rétege fokozatosan elhal, illetve cserélődik. Ha ezt az elhalt hámréteget eltávolítjuk frissebb, szebb és üdébb arcbőrt kapunk. Ezt a célt szolgálja a gyémántfejes mikrodermabrázió.

Miért jó a bőrnek a gyémántfejes mikrodermabrázió?

Azt már az iskolai tanulmányainkból is tudjuk, hogy a bőrünk a legnagyobb szervünk. Szerepe, hogy védjen az olyan külső behatásokkal szemben mint a sugárzás, a kórokozók, vagy akár fizikai behatások. Bőrünk biztosítja az állandó testhőmérsékletünket is. A mélyebb rétegekben folyamatosan regenerálódik, új sejtek születnek, míg a felszínen levők folyamatosan elhalnak.
A gond az, hogy ez a felső, elhalt réteg nem képes minden esetben hatékonyan lehámlani. Ezáltal a krémek, vitaminok vagy egyéb hatóanyagok nem tudnak hatékonyan bejutni a bőr mélyebb rétegeibe jutni. A gyémántfejes mikrodermabrázió segítségével ez az elhalt bőrréteg eltávolítható, így a bőr felülete finom tapintású lesz, egyenletesebb és simább. És további eredménye, hogy az előzőleg említett krémek, hatóanyagok könnyebben felszívódnak, növelve ezzel hatásukat.

Mi a kezelés célja, és milyen problémákra alkalmazzuk?

Ahogy már korábban említettük, a kezelés célja, hogy bőrfiatalítást érjünk el, a felső, elöregedett hámréteg célzott eltávolításával. Ezzel segítjük elő, hogy az eltávolított felső réteg alatt fiatal, új hámréteg képződhessen.
A gyémántfejes mikrodermabrázió a test bármely területén alkalmazható. Általában már az első kezelések alkalmával javulás mutatkozik, de heti rendszerességgel ismétlése javasolt (5-10 alkalom problémától, bőrtípustól függően). Kezdetben ezt kúraszerűen javasoljuk, majd az eredmény fenntartása érdekében ritkábban, de rendszeresen. Valamennyi bőrtípusnál alkalmazható, nem kellemetlen, nem fájdalmas.
És milyen problémák esetén alkalmazható? Nos, alkalmas apró ráncok, akne, hegek, pigmentfoltok, terhességi csíkok kezelésére, igénybevett, fáradt arcbőr fiatalítására.
A csiszolás után a bőr hatóanyag felvevő képessége megnő, elősegítve az aktív hatóanyagok, ránc elleni krémek bejutását. Ajánlott azoknak a szépülni vágyó hölgyeknek és uraknak, akik a tűszúrásoktól és radikális hámlasztó technikáktól tartanak, azonban fiatalos, szép bőrt szeretnének. 

És végezetül egy általános kérdés. Fájdalmas beavatkozás-e a gyémántfejes mikrodermabrázió?

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni! Ez a kezelés teljesen fájdalommentes. A kezelés nem igényel sem különös előkészületeket, sem pedig érzéstelenítő használatára nem lesz szükség. A kezelés után jelentkezhet enyhe bőrpír, azonban ez többnyire egy órán belül megszűnik. Igazából azt mondhatjuk, hogy nem sokban különbözik attól, ami egy masszázs után jelentkezik.