Plasma

ÚJDONSÁG A KOZMETIKAI IPARBAN!

Plasma funkció

Újdonság a szépségápolásban: egy egyedülálló technológia, a negyedik halmazállapot (ionizált gáz) alkalmazásával. A szilárd-, folyékony- és gázállapotok mellett az anyagok negyedik halmazállapota a plazma, mely tulajdonképpen ionizált gáz. A plazma kisülés létrehozása magas feszültség (5-7 kV) és kis áramerősség segítségével történik. A keletkező mikrovillámok több mint 200 kémiai reakciót indítanak el.

A Plasma kezelés hatásai:

  • a vírusokat, baktériumokat, gombákat inaktiválja
  • az immunrendszert aktiválja
  • stimulálja az új rugalmas kollagén rostok képződését
  • az artériákat, vénákat és hajszálereket „tisztítja”, a vérkeringést élénkíti
  • erősíti az érfalakat, javítja a hajszálértágulatok rugalmasságát
  • csökkenti a gyulladást az alkalmazott területen
  • az allergiás reakciókat csökkenti
  • a bőrben a hormonok és enzimek termelődését normalizálja
  • műtéti hegek, és égési sérülések utáni hegek bőrfelületét regenerálja
  • az aknét, kamaszkori bőrelváltozásokat hatékonyan kezeli

A plazma funkció elsősorban a következő problémák kezelésére használható:

Ráncok, sebhelyek / striák

A plazmasugár alkalmazását megelőzően a kollagén rostok előmelegítése szükséges a rádiófrekvenciás kezelőfejjel. A kezelés kúraszerű alkalmazásával a ráncok mélysége csökken, a traumatikus, vagy műtéti hegek, sebhelyek, striák összehúzódnak.

Eredményesen a 6 hónapnál frissebb striák, sebhelyek kezelhetőek.

Gyulladt, pattanásos bőr

A plazma kezelés lehetővé teszi a gyulladt, pattanásos bőr hegmentes gyógyulását. Kúraszerű alkalmazása és a megfelelő otthoni ápolás betartása mellett elkerülhetőek a drasztikus gyógyszeres kezelések.

Rosacea

A rosacea az arcbőr ereinek betegsége, mely elsősorban az arc középső részére (homlok, áll, orr, orcák) lokalizálódik. Keringési rendellenesség, amely a szakaszosan jelentkező bőrpírt követően (az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrön) alakul ki.

Amennyiben nem ápolják, kezelik megfelelően az érzékeny bőrt, a gyulladás és az érintett területen megjelenő bőrpír állandósul. Idővel hajszálértágulatok is megjelennek a bőrön, majd a betegség további stádiumában apró gyulladásos csomók jelennek meg. Sokáig úgy vélték, hogy a rosacea tünetei ugyan csökkenthetőek, késleltethetőek, de maga betegség nem gyógyítható. Az utóbbi évtized kutatásai azonban azt bizonyították, hogy a rosaceás megbetegedések nagy részében kimutatható a Demodex atkák túlzott elszaporodása. Abban az esetben, amikor ennek az atkának a túlszaporodása váltja ki a rosaceás tüneteket a plasma eljárás segítségével megszabadulhatunk ettől a kellemetlen bőr problémától.

A Demodex atkák általában ártalmatlanul élnek az arcon lévő szőrtüszők környezetében. Ezek az atkák normális körülmények között is megtalálhatók az arcon, számuk az életkor előrehaladtával, illetve bőrsérülések kapcsán megnövekszik. Problémát akkor jelentenek, ha valami miatt a bőr funkciói, vagy az immunrendszere károsodik (pl. napégés, hormonális probléma miatt), de okozhatja akár a stressz is az immunrendszer csökkent működését: ilyenkor annak hatására megváltozik a faggyú összetétele, ami kedvező körülményt teremthet, az atkák felszaporodásának- ez jelenthet akár 10-szer akkora populációt is. Az atkák a szőrtüszőkben felhalmozódó elhalt bőrsejtekkel, hormonokkal és faggyúval táplálkoznak. Elpusztulásuk után a testükben felhalmozódó salakanyagok és baktériumok elsősorban a Bacillus Oleronius váltja ki a bőr folyamatos irritációját, gyulladását.

Mikor gyanítható, hogy Demodex atka okozza a rosaceát?

Az arcbőr száraz, érdes, húzódik.

A bőr pórusai tágak.

A bőr gyulladása meleg, párás időszakban, zsíros vagy szteroidos krém használatától rosszabbodik.

Antibiotikum szedése során a bőr állapota javul.

Mi a megoldás?

A hideg plazma kezelés fájdalom- és sérülésmentesen szabadítja meg bőrét a rosaceát kiváltó kórokozóktól. Már az első kezelés után látványosan javul az arcbőr állapota, halványodik a bőrpír, visszahúzódnak a gyulladások. Az otthoni ápolásra ajánlott termékek és a plasma kezelés kúraszerű alkalmazása tünetmentessé teszi a bőrt.
További információ és bejelentkezés: 06/1 3183-801, vagy a +36-30/ 900-4207-es telefonszámokon.